Jeg kunne ikke gå

Da jeg gikk gravid i 2012 våknet jeg en November morgen, jeg hadde så vanvittige smerter i ryggen.

Jeg hadde faktisk vært ute på julebord med jobben min kvelden i forveien. Med termin i slutten av Februar var det null problem. Følte meg fin i formen.

Smertene strålte utover føttene da jeg våknet. Jeg var sikker på at nå, ja akkurat nå var jeg i ferd med å bli lam.Jeg kavet og vrengte på meg, klarte ikke å snu meg.  Etterhvert fikk jeg kommet meg opp, og fikk time til lege.

Jeg tror aldri jeg har vært så redd før.. for en maktesløshet, å ikke kunne bevege seg. Hodet ville alt, men kroppen fungerte bare ikke som den skulle.

Fra slutten av  November til 10.Januar 2013, gikk jeg på krykker. Jeg klarte og gå på do en gang til dagen, og jeg klarte å gå en knapp tur ut hver dag med ungene etter de kom fra barnehagen. Dette var noe jeg var bestemt på å få til, hver dag! Uansett hvor jævlig dagen hadde vært pga smerte, skulle ikke bekkenet ødelegge gleden ungene fikk på vår faste tur.

Jeg var fast bestemt på at når babyen var født, skulle jeg jobbe alt jeg kunne for å komme på beina igjen.Og det har jeg klart!

IMG_0152

Det er fortsatt mange ulike øvelser jeg ikke klarer pga jeg ikke er like bra i form som før. Men jeg kommer meg.Heldigvis. Unner ingen å oppleve slike smeter.

Bekkenløsning er ikke å spøke med. Tenker ofte på hvor heldig jeg er som bare kjenner vondter i bekken,føtter og rygg,men funger greit. Det er mange der ute som ikke har det like bra. 

Om å snu tankegangen

Når jeg var barn,og helt til jeg ble 22, trente jeg fast flere ganger i uka.

De siste årene har dette går veldig opp og ned. Og kiloene har ikke latt vente på seg!

image

I helga hadde jeg og de to eldste en skikkelig god skogstur. Hvor vi både løp,jogga,klatret og gikk. Det er en sånn ubeskrivelig følelse å kunne bevege seg.

I 2013 kunne jeg kun gå etpar skritt med krykker. Og ikke kunne jeg bevege meg særlig,når jeg satt/lå. Jeg hadde så kraftig bekkenløsning.

Idag fikk jeg skikkelig «blod på tann», ladet FIT bit’en min,og slang den rundt armen.

22000 skritt, 15km bare idag!! Må si jeg er veldig fornøyd 😉


image